Nyt on pari päivää tuntunu toooosi pitkiltä. Esikoisella nimittäin alkoi ammatilliset opinnot eilen, ja siitä syystä minäki oon heränny aikasin. Eilen heräsin jo 6.30 varmistaan että tyär jaksaa herätä kouluun. Hän oliki heränny ennen mua, ja oli tekemässä makaronivelliä. Sitä minäki sitte söin aamupalaksi, ja keitin kaffet lisäksi.

Lounaaseen asti lojuin sängyssä/sohvalla ja mietiskelin kaikkea maailmoja mullistavaa. Kirjotin ihan oikeaan päiväkirjaan ajatuksiani ja haaveitani.

Lounaaksi söin pinaattikeittoa kera parin kananmunan. Sitte maistuiki päikyt. Loppupäivän olinki sit nii naatti etten jaksanu liikkua juuri mihinkää, vaan linnoittauduin sohvannurkkaan. Oliki nii kuuma päivä, et mieluummin olin sisällä ilpin viilentämässä kämpässä.

Uni maistui yöllä. Tänä aamuna heräsin taas ennen kukonlaulua. Oli tullu tilille elämäni eka ansiosidonnainen päiväraha! :D Summa tosin oli melko pieni, ku tein hakemuksen 2 viikolta, ja siin oli viikon omavastuu.

Vein tytön kouluun ja kävin samalla ostaan pojille koulukamaa + jokaiselle kouluunlähtöhupparit. Nuorin saiki komean laatuhupparin, ku sattu hänen kokoa olemaan Prismassa puoleen hintaan! :)

 

Ruokaostoksetki suoritin Prismassa. Niihin sain kulumaan noin 200e. Viikon ostokset oli suunnilleen tällaiset:

8 kurkkua, 10 tomaattia, 6 banaania, 5kg pottua, 7pss leipää, näkkäripaketti, 2 tonnikalaa, 4pss makaronia, 2x5pss nuudelia, 1pss sokeria, 1 valkosipulioliiviöljy, 1 voi, 1 margariini, arkijuusto, raejuusto, 2 fetajuustoa, 1 iso pkt munia, 4 rahkaa, 3 viiliä, 5 litraa jogurttia, 14 maitoa, 2 ruokakermaa, suola, perunajauho, pastakastike, 2pkt kanafilettä, 4 jauhelihaa, 2pkt possupihvejä, 2pss lihapullia, 4 valmiskeittoa, 2 pkt lenkkiä, kalkkunaleikkelettä, iso pkt metwurstia, palvikinkkua, 2pkt kahvia, 1pkt hylsytöntä wc-paperia, shampoo. 3 välipalapatukkaa, Ariel-pyykinpesuaine.

Iltapäivällä käytiin uimassa ja sit mä innostuin kutomaan Taistolle toukkapussia. <3

Työläshän se on ja vasta alkutekijöissään. Mutta ohje on helppo. 4,5 pyöröpuikot, 7 Veljestä- lankaa. Luodaan 90 silmukkaa. Kudotaan 3o 3n -joustinneuletta 40cm. Päätetään keskeltä 18 silmukkaa. Kudotaan huppua 18cm. Päätellään. Ommellaan hupun ja "pohjan" saumat kiinni. That's it! :)

image-normal.jpg

Hain muutes tiistaina äitiysrahaa varhennettuna 23.9.2014 alkaen! Ja Kelan sivuilla luki et mun vuoden -12 tuloihin on tehty joku ihme korotus, joten ä-raha laskettaski muka n. 35000e vuositulojen mukaan! :) Eihän se mua haittaa, ku todelliset tulot oli pienemmät. Kerranki Kela korottaa tuloja etuuden hakijan hyödyksi! Jos se on totta, nii oon kyllä toooosi happy! :D <3