Mun kevyempi elämä on jatkunu nyt 6 viikkoa. Joulun aikaan ja omana synttärinä tammikuussa tuli mässäiltyä vähän sokerisempia ja rasvaisempia eväitä. 

Tän aamun punnituksessa paino oli 72.5 kg. Vihdoinkin pienempi lukema ko aiemmin, on tätä odotettukin. Paino on junnannu 2 viikkoa samassa! Ehkä sekin vaikutti painon jumittumiseen, kun aloitin treenit viime viikolla.

Nyt sai taas uutta intoa jatkaa tällä linjalla. Niin monet kerrat on hetkellisesti käyny mielessä luovuttamisen ajatus, kun muut on herkutelleet, tai kun iltapalalla kahden leivän jälkeen onkin jäänyt vielä nälkä/syömisen himo. Aika hyvin oon saanu pidettyä itseni kurissa. Eilen tosin söin sen kolmannen leivän iltapalalla, mutta toisaalta söin vain yhden isomman aterian päivän aikana. Sellaisia pieniä lipsumisia oon sallinut itselleni, esim. viikonloppuna kihlajaisissa söin palan täytekakkua, ihan miniviipaleen juustokakkua, rieskan, jonka päällä oli palvilihaa. Ja parina päivänä oon syönyt 2-4 pikkuveljen parhaita- toffeeta, lähes joka päivä imeskelen pari anispastillia. 

Kun antaa itselleen vähän myönnytyksiä, ei niitä repsahduksiakaan tuu niin helposti. Ei passaa lähteä liian jyrkälle linjalle. Oon kyllä toisaalta ollu siinä ankara, että oon jättäny lounaan kokonaan pois kuvioista. Lounas on pakko ottaa kuvioihin kun aloitan kunnolla treenit.

Syön aamulla puuron, raejuustoa ja sokeritonta mehukeittoa, joskus leivänkin. Lounas jää välistä, mutta otan kahvin kanssa pari toffeeta tai palan välipalapatukkaa (joskus kokonaisenkin), tai imeskelen kahvin kera anispastillin.

Päivälliseksi vedän ison kuorman kasviksia ja lisäksi pari perunaa tai vähän tummaa pastaa/riisiä ja kevyttä lihaa/kanaa. Joskus korvaan kevyen lihan/kanan pätkällä lenkkiä tai wilhelmillä, mitä milloinkin sattuu olemaan. Paino kuitenki laskee, kun suurin osa lautasen sisällöstä on kasviksia. En aio stressata asian kanssa. Pikku hiljaa, omalla painollaan.

Treenin jälkeen otan yleensä palautusjuoman, nyt se on ollut Fastin Musclea, joskus hera80 tms. Joskus otan patukan. Illalla nautiskelen mukillisen muumiteetä, johon sekoitan puoli teelusikallista makeutusjauhetta ja tilkan maitoa. Sen kans syön 2 viipaletta jälkiuuniruisleipää tai kauraleipää. Päällä kalkkunaa tai ohuenohutta kinkkua, polarjuustoa, joskus kevytfetaa. En siis noudata mitään tiettyä ohjetta, vaan menen oman maun mukkaan. :)

Salaattia piristän yleensä joko cashew-pähkinöillä, kevyellä salaatinkastikkeella, valkosipulioliiviöljyllä taikka paahdetulla sipulirouheella (ei kovin terveellistä, mutta hemmetin hyvää! ja ei sitä edes paljoa tarvitse, niin jopas alkaa salaatti maistua!)

Tässä yksi mun suosikkiaterioista: 2 keskikokoista uuniperunaa ripauksella suolaa, naudanjauhelihapihvi, iso kuorma salaattia. Tällä kertaa salaattiin on lisätty suolattuja cashew-pähkinöitä ja kevyttä ranskalaista salaatinkastiketta, Thousand Island on kyllä huomattavasti parempaa.

Perunat oon vaan viillelly + suolannu ja paistanu uunissa +200c tunteroisen. Jauhelihapihvin tein siten, että sekoitin kolmasosan naudanjauhelihapaketista, eli n.133g jauhelihaa, kananmunan ja yhden murskatun näkkileivän, sekä sopivasti grillimaustetta sekä sipulia. Tungin pihvin sisälle yhden viipaleen Polar-juustoa. Hyvää tuli!

IMG_0480.jpg