Aikoihin en oo kirjoittanut elämästäni. Tässä on tapahtunut monenlaista, kerron tarkemmin erillisessä postauksessa. 

Eilen illalla päätin, että jos aamulla juoksu kulkee, niin juoksen puolimaratonin.

Aamulla 8 aikaan söin kahvin kera yhden leivän. Pakkasin vyölaukkuun 2 puolen litran vesipulloa, 2 energiageeliä, räkäpaperia ja puhelimen. Kuulokkeet korville, äänikirja pauhaamaan ja menoksi!

Kävelin ekat 500m, niin kuin aina. Juoksin rauhallisella tempolla tuttua lenkkiä, Polar Igniteen olin ohjelmoinut jonkun juoksuohjelma, ja se näytti että ensin pitää lämmitellä 10min. Juoksin samaa vauhtia vaikka 10min menikin jo. Ohjelma näytti, jotta varsinaisen juoksun pituus olisi 1h15min. En tiennyt katkeaako treenin tallennus tuon jälkeen, vähän ärsytti ajatus, että treeni näkyy kellossa kahtena erillisenä lenkkinä. Tätä sitten stressasin juostessani.

Juoksu kulki kohtuu hyvin, tosin jalkoja painoi torstainen koipitreeni, oikea takareisi oli kireä. 

Sää oli oivallinen. Aurinkoinen, mutta sopivan leuto tuuli viilensi menoa.

Juostuani arviolta 8km, hotkaisin ensimmäisen energiageelin. Ja kunnolla vettä perään. Kun arvelin juosseeni puolet matkasta, käännyin paluumatkalle. Juoksukello ei näyttänyt kilometrejä lainkaan, ainoastaan sykkeen ja jäljellä olevan ajan.

Kun olin juossut 1h15min varsinaista juoksua, oli kellon mukaan 5min jäähdyttelyn vuoro.

Sen jälkeen vasta kello näytti juoksemani matkan, joka oli 1h30min aikana reilut 13km. Tässä vaiheessa panikoin, että ohjelma pysähtyy, ja joudun aloittamaan uuden juoksun kellosta. Onneksi ohjelma kuitenkin jatkoi matkan mittaamista, ja huokaisin helpotuksesta. Sain koko juoksun yhteen tulokseen!

Juostuani 14km otin toisen geelin. Huomasin kotiinpäin kääntyvässä risteyksessä, että 21,1km ei tule täyteen jos juoksen suoraan kotiin. Kävin sitten toiseen suuntaan juoksemassa kilometrin verran. 

Jalat tuntui todella raskailta viimeisillä kisoilla. Sai tosissaan tsempata itseään. Oli helpotus, kun äänikirja loppui, ja laitoin spotifysta musiikit soimaan, askel muuttui lennokkaammaksi. Jaksoin uudella tsempillä juosta loput 3km. Juoksun jälkeen jalat painoi kuin pölkyt, kävelin vielä muutaman sata metriä kotiin. Ja olinhan mä poikki! Hoipertelin kotiovesta sisään, riisuin juoksukamppeet ja kävin kylmässä suihkussa.

IMG_20200823_125514.jpgIMG_20200823_113458_924.jpg

21,1km matkaan meni siis 2h29min. Ihan ok suoritus, vaikka tavoite on juosta virallinen puolikas aikaan 2h15min.