image.jpgTänään teki kovasti mieli pizzaa. Mietin jo tovin, että tekasen täysjyvätortillapohjaan pizzoja. Liikaa hiilareita niissäki, tajusin. Muistin sitten että joku joskus jossain teki kukkakaalipizzapohjan. Googletin ohjeita. Valitsin helpoimmalta kuulostavan. Tein pakastekukkakaalesta ja muutenki vähän muutin ohjetta. Murskasin blenderillä ja lopuksi sauvasekoittimella 700g kukkakaalta. Keitin kokkareista murskaa 5 min. Valutin liiat nesteet pois. Sekoitin sekaan 3 munaa, desin juustoraastetta ja ripauksen ohrajauhoa, kun ei ollut psylliumjauhoa.

Kaadoin taikinan leivinpaperille uunipellille. Paistoin 40min. 225c.

Täytin pohjan ketsupilla, tomaattisiivuilla, jauhelihalla, sipulilla, tonnikalalla ja pekonilla sekä fetajuustokuutioilla. Päälle vielä juustoraastetta ja takas uuniin vielä 10 minuutiksi. 

Pizzasta tuli täydellistä! Mieskin tykkäsi. Ei maistanu ollenkaan, että pohjassa oli kaalta. Kananmuna maistui vähän. Ehkä kaksikin munaa olis riittäny...
Mutta niin hyvää oli, että teen varmasti toistekin! Vaikka kukkakaalien murskaus oliki aika työlästä ja sotkuista puuhaa.