image.jpg

Huh ku tuli eilen juostua! Matkan suhteen todellakin uusi ennätys!!! 21.1km. Kahden naisen puolimaraton. :)

Juoksua en tosiaan oo kerenny vielä paljonkaan harrastaa. En oo juossu kilometriä pidempää matkaa yläasteen jälkeen, jolloin juostiin Cooperi. 
 
Eka lenkin juoksin tänä keväänä 9.4, jolloin juoksin 1,5km. Kyllä teki tiukkaa, ja kotiin piti palata kävellen. 13.4. meni jo 2km. 24.4. 3km. 5.5. vajaa kuukausi juoksuharrastuksen aloittamisesta sain täyteen 5km, joka ei todellakaan tullut helposti. Läähätin ja puuskutin ja syke huiteli pilvissä. Juoksin ihan liian lujaa kuntooni nähden, enkä edes pystynyt keskustelemaan mukana pyöräilevän mieheni kanssa. Juoksun päätteeksi tuli päänsärky ja silmäpohjan kipu, migreenin tyyppinen tila. Piti sitten raahautua peiton alle ja toipua aamuun asti.
Tuon jälkeen tuli juostua muuan lyhyempi lenkki ja 17.5. pääsin alkuperäiseen tavoitteeseeni, juoksin tauotta 10km keskinopeudella 8,8km/h. Syke pysyi alle 170 ja puhe kulki samaan tahtiin kuin lenkkaritkin. ;) Olin riemuissani! Reilussa kuukaudessa olin jo kehittynyt näin valtavasti! 
23.5. juoksin vielä yhden "pitemmän" lenkin, 9km.
 
Tiistaina 2.6 laitoin huumorilla siskojen watsap-ryhmään, että aion tällä viikolla juosta 21km lenkin. Yllytyshullu siskoni siihen, että juostaan yhdessä! Juostaan vaan, kokeillaan ainaki miten käy, tuumasin. Niin me sitten ryhdyttiin tuumasta toimeen.
 
Päätettiin juosta 2 pv:n varoitusajalla, torstaina, kun olin muutenki menossa siskon luona käymään.
 
En älynny valmistautua juoksuun mitenkään. Viimiset salitreenit vedin tiistaiaamuna. Ruokavaliona oli Fitfarm. Keskiviikko oli lepopäivä. Torstaina söin aamulla kaurapuuroa raejuustolla ja mehukeitolla, ruisleivän kinkulla ja munalla. Kävin virastoasioilla aamusta ja ajelin sitten siskon luo. Matkalla join herajuoman ja söin banaanin ja proteiinipatukan, siskon luona vielä 13 aikaan täysjyväpaahtoleivän kaiserwurstilla. 
 
Laitettiin juoksukamppeet päälle ja pakattiin vyölle pähkinöitä, vettä (hurjat 0.8 litraa), paperia ja tietysti puhelin.
 
Aurinko paistoi ja tuuleskeli leudosti. Mitä ihanin juoksuilma!
 
Ajettiin autolla paikalliselle hiihtomajalle, katsottiin sopiva reitti, jotta matkaa tulisi yhteen suuntaan 10.55 km. Viriteltiin Sports Trackerit päälle ja lähdettiin hiljoksellen juoksemaan. Autoon jäi odottamaan herajuoma ja banaani.
 
Menomatka sujui kuin tanssi, kun ensin jalat tottui juoksemiseen. "Täähän sujuu kuin lentäen", totesin hymyssä suin. :)
 
Juostiin yhtä kyytiä 10.5km. Reitti kulki metsän halki, mutta ilmeisesti jossain vaiheessa eksyttiin reitiltä, koska jouduimme juoksemaan 4km suuntaansa soratietä, pitkää ja tylsää suoraa.
 
Pysähdyimme siis syömään pähkinöitä ja juomaan vettä. Sitten paluumatkalle. Pysähdyksen jälkeen polvia pakotti, mutta ne tottuivat taas pian juoksuun. Juostiin tylsä ja puuduttava soratien pätkä takaisinpäin, tuntui että juostaan paikoillaan, oli vastatuuli ja jalat tuntui raskailta. Kunnon hiilaritankkaus oli jääny tekemättä, ja sen huomasi! 
 
Seuraavaksi pysähdyimme soratien loputtua, kun pääsimme takaisin metsän siimekseen. Tuolloin oli juostu 14.5km. Vielä 6,6km jälellä! Joimme nopeasti vettä ja nakkasimme loput pähkinät nassuun. Matka jatkui.
 
Loppumatka oli työtä ja tuskaa. Pysähdyimme ottamaan vesihuikan noin 1.5-2km välein. Lopussa piti juosta vähän matkaa takaisin päin, koska muuten ei olisi tullut 21.1km täyteen. 
 
Matkalla nenä vuoti lähes tauotta ja paperi loppui kesken. Vesikin loppui muuan kilsa ennen maalia. Sisko lorautti omasta pullostaan mulle tilkan vettä, etten vallan kuivunut. Ens kerralla mukaan enemmän vettä. Ja paperia!!!
 
Kyllä oli ilo ylimmillään kun lopulta matka oli juostu!!!! Otimme jälkeen-kuvat, istuuduimme juomaan herajuomat ja syömään banaania.

Juostessa mun keskisyke oli 155, maksimisyke 178. Lujempaakin ois voitu mennä. Aikaa meni 2h38min.

 

 

 

Väsyneinä ajelimme siskolle. Syötiin hiilaripitoinen ruoka (makaronia, jauhelihakastiketta, pakastevihanneksia, ruisleipää). Sitten suihkuun, ja sohvalle lojumaan typerä hymy kasvoilla. ;) Ehkä syksylle haaveillusta virallisesta puolimaratonista saattaa tullakin totta. :)