Oli mahtava huomata viikontakaisen punnituksen myötä, että vaikka syönkin mielestäni kohtuu reiluja annoksia, paino putoaa siitä huolimatta. Oon tosin siinä mielessä hyvässä asemassa, että imetän ja saan sen turvin lisätä hiilaria annoksiini. :)

Maanantaita en aloittanut perinteiseen tapaani juoksulla, sillä aamuun sisältyi monenlaista härdelliä, mm. toiseksi nuorin aloitti kerhon yms. joten asiat tärkeysjärjestykseen!

Juoksin siis vasta puolenpäivän jälkeen, kuopuksen nukahdettua päikkäreille. 75min meni nopeasti kuunnellessani Äiti meidän -äänikirjan lähes loppuun. Erittäin hyvä ja koskettava, tositapahtumiin perustuva kirja tytöstä, joka äidin kuoltua tulee syrjäytetyksi perheestään isän löydettyä uuden puolison. Suosittelen kuunneltavaksi. 

Juoksin ensin yli puolet ajasta hitaaseen tahtiin, tämän kun piti olla hidas lenkki. Kuitenkin kesken kaiken keksin juosta Cooperin testin. Juoksin siis 12 minuuttia lujaa. Matkaa kertyi 2,18km. Lopussa himmailin. En ois tehnyt niin, jos oisin tiennyt, että erinomaisen tuloksen raja minun ikäiselleni on 2,3km. Eli ens kerralla pääsen takuulla tuohon erinomaiseen. 

Maanantai-iltaan kuului yläkropan treenit.

Tiistaina oli ohjatun kuntosalin vuoro. Ja koivet sai kyytiä. Oli hieman flunssainen olo, nielu kipeä ja nuhaa. Toivottavasti en kovin pahasti sairastu.
Voi että mä rakastan jalkojen ja pepun treenaamista! Jälkituntuma on niin mahtava! Voisin treenata joka kerta alakroppaa, mutta kun ne kädetkin tarvii lihasta.

Mies tais huomata jotain muutosta mun ruhossa, koskapa keksi mulle uuden ihanan lempinimen: pulkannaru. XD

Keskiviikkona ohjelmassa olisi ollut tunnin reipas juoksu, mutta jätin sen väliin, jotta en pahentaisi flunssaani. En myöskään treenannut. Maltti on valttia tämmöisissä jutuissa. Mies toi kaupasta inkivääriä, sitruunaa, sinkkiä + C- vitamiinia. Jospa niiden avulla selättäisin nopeammin tän flunssan.

Innostuin kokkaamaan kunnon satsin kaalilaatikkoa. Siitä riittää useammalle aterialle. Kahvin kans söin protskupatukan. Elämän pieniä nautintoja. Silloin tällöin sallittu. Mun ehdoton suosikki on Leaderin Dream Crispy Milk chocolate protein bar. Löysin sen vahingossa, kun se oli kaupassa alessa 0,50e/kpl.

IMG_20200205_211541.jpg

Torstaina en edelleenkään tohtinut juosta, joten missasin 30min kovan lenkin. Treenitkin jätin suosiolla väliin. Onneksi oli muuta ohjelmaa, hammaslääkäriä yms, niin ei niin paljon ehtinyt ahdistaa liikkumattomuus. 

Perjantaina oli virallisestikin lepopäivä.  Lepopäivinä tuntee itsensä niiin laiskaksi ja saamattomaksi. :/
Flunssakin jatkui jatkumistaan, sehän saattaa helposti kestää parikin viikkoa. Harmillista, etenkin kun muutenkin ohjelmassa on lepoviikko, jonka pidän vapaavalintaisesti viikolla 4-6. Nyt lepoa tulee siis aika paljon, kun flunssan takia lepoa ei lasketa levoksi. Plääh. Tosin jos olo vähän kohenee, niin menen tiistaina ohjattuun treeniin. Liikaa levätessä sitä lipsuu helposti ruokavaliostakin. Perjantai oli sellainen päivä, että olisi tehnyt mieli syödä kaikkea hiilaripitoista. Söin muutaman palan suklaata.


Illalliseksi tein mikrokakun:
1 dl mantelijauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
3 tl kaakaojauhetta
0,5dl karppisokeria
1 muna
Loraus öljyä
Muutama murskattu pähkinä
Loraus vettä
1/2dl pilttiä
Mikroon 1,5-2min. Parasta hieman raakana. Söin banaanin kanssa. Myös rahka ja mansikat olisi oiva lisuke. 

IMG_20200210_095752.jpg

Lauantaina taas oloneuvoksen elämää. Ystävän piti tulla viikonlopuksi, mutta flunssani karkoitti hänetkin. Mieski meni pilkille, joten lasten kanssa hengailtiin kotona. Perjantaisen herkutteluhimon myötä mieleeni kulkeutui jo tankkauspäiväkin, oon yrittänyt olla vielä miettimättä sitä, ettei tule liikaa himo herkkuihin. Nyt kuitenkin annoin mielelleni vallan. Pohdin, että tankkauspäivänä syön aamulla kokonaisista suurimoista keitettyä ohrapuuroa, lounaaksi kunnon satsin uunilohta, uuniperunoita ja smetanapohjaista kastiketta. Tai sitten lasagnea kunnon juustokuormalla. Herkuttelen vapaasti myös kummitytön synttäreillä, jotka sattuvat tuolle suunnittelemalleni vapaasyöntipäivälle. Illalla syön taas ohrapuuroa. Voisin myös tehdä lempparitoffeetani: pussillinen vaahtokarkkeja sulatetaan voissa pannulla. Sekaan murustellaan paketti suklaapäällysteisiä keksejä, joiden annetaan myös vähän sulaa. Leivinpaperille ja pakasteeseen jähmettyyn. Ai että on hyvää!!!
No, tätä herkuttelupäivää saan odottaa vielä 2 viikkoa, joten ei siitä sen enempää. :D

Eilen olo oli muka jo vähän parempi, joten kävin treenaamassa salilla. Reidet, pohkeet, pakarat ja vatsa+selkä saivat kyytiä. Yläkroppakin hitusen. Aivan huikeat treenit taas!!! Tuli kiire siivota jäljet kun aika meni liian nopeasti. Tuli tehtyä 300 kyykkyä ja monenlaista muuta liikettä. Ai että!
Ja ohjelmassa ois ollut vielä juoksua 120 minuuttia. Jätin sen väliin, koska oon vielä toipilas, joten ei passaa aloittaa liian äkäisesti.

Välillä tuntuu että mulla on ohjelmassa vähän liikaa rankkoja urheilusuorituksia viikkoon, mutta kun on tavoitteita ja mistään ei haluaisi tinkiä. BC:n ohjeistuksessa ei tosiaankaan ole juoksua ollenkaan, aerobistakin hyvin maltillisesti. Tämä on mun oma ratkaisu, sillä haluan selviytyä puolimaratonista kunnialla, ja vieläpä kohtuu hyvään aikaan. Eli nyt keskityn painonpudotukseen ja vahvistan juoksun tueksi lihaksia treenein. Joskus myöhemmin on sitten lihaskasvun aika, jos maltan jättää aerobisen vähemmälle. Vaikea valinta. Ehkä kuitenkin tyydyn hyvään kuntoon, juoksemisen iloon ja treenaan omaksi iloksi pari kertaa viikossa. 

Vaaka saa vielä viikon pysyä unholassa, sitten taas kurkistetaan onko laardia pudonnut taipaleen varrelle.

Kokkasin eilen lounaaksi mieheni pilkkimiä affenia ja ruokavaliosta lipsahtaen käärin ahvenfileet pekoniin. Paistoin ne uunissa, ja seuraksi salaattia sekä paistinperunoita. Kyllä oli hyvää!

IMG_20200210_095725.jpg

Mahtavaa, jo neljäs bc-viikko käynnistyi, ja tän viikon jälkeen mun bc-taipaleeni onkin jo puolivälissä!


3.viikon treenit:

Ma: juoksu 75min, Yläkropan treenit

Ti: Ohjatut alakropan treenit

Su: koko kropan treenit